18.06.2021, 10:50Lektura na 1 minutę

Massive Entertainment: Szef studia po 12 latach odchodzi ze stanowiska

W 2022 obejmie stanowisko w samym Ubisofcie.

Witold Tłuchowski

David Polfeldt dołączył do Massive Entertainment w 2005, kiedy developerzy mieli na koncie jedynie serię Ground Control i pracowali nad niesłusznie zapomnianym World in Conflict. Choć zaczynał jako dyrektor ds. marketingu, gdy Ubisoft przejął firmę od Vivendi w 2008, został mianowany dyrektorem zarządzającym.

W kolejnych latach Massive pomagało przy Assassin's Creed: Revelations, Far Cry'u 3 i Just Dance Now, równolegle przygotowując The Division. Z czasem stało się jednym z ważniejszych studiów francuskiego wydawcy i w tym momencie zajmuje się nie tylko kolejnymi projektami związanymi z The Division (m.in. darmowym Heartland), ale także adaptacjami Avatara oraz Gwiezdnych Wojen.

Polfeldt pracować przy nich jednak bezpośrednio nie będzie, ponieważ 1 lipca odejdzie z Massive, a po półrocznym urlopie obejmie niesprecyzowane stanowisko w samym Ubisofcie.

Redaktor
Witold Tłuchowski

Czytelnik CD-Action od prawie 25 lat, redaktor od 2018. Kocham Soulsy i zrobię wszystko, by inni też je pokochali. Szef działów zapowiedzi i recenzji.

Profil
Wpisów5501